About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Akoestische isolatie van gipskartonwanden

2012
BAMS, Pieter
Professionele bachelor in de bouw

Trefwoorden:

Abstract :
Het internaat op de scholen van Kindsheid Jesu is een volledig nieuwbouwproject dat zal aansluiten op de bestaande gebouwen. De nieuwbouw biedt ruimte aan meer dan 100 leerlingen. Een belangrijke comforteis is de akoestiek van de binnenwanden om zo de bewoners het zo aangenaam mogelijk te maken.

De totale kostprijs van het project zal zo een Ä 7.500.000 bedragen. De hoofdaannemer is Bouw en Renovatie Vandereyt en de werken worden beŽindigd in juli 2012.

Doordat men hier stille ruimtes moet bekomen, worden alle binnenwanden voorzien in akoestische gipskartonwanden. Deze presteren zeer goed op het gebied van akoestiek in relatie tot kostprijs en uitvoering en dempen goed het geluid van de naastliggende ruimtes. Deze bachelorproef behandelt dan ook de akoestische eigenschappen en uitvoeringen van deze wanden.

Een eerste deel gaat over de algemene eisen en voorwaarden waaraan een gipskartonwand moet voldoen. Aan de hand van een beschrijving van de verschillende materialen waaruit gipskartonwanden worden opgetrokken en hun samenstelling wordt aangetoond hoe men tot een goed eindresultaat kan komen.

Vervolgens wordt overgegaan op het akoestische aspect van een gipskartonwand. Welke soorten geluiden doen zich voor in een dergelijk gebouw, hoe kan men hier tegen isoleren, welke aandachtspunten zijn er voor de uitvoeringÖ?

Op het internaat heeft men ervoor gekozen, zoals tegenwoordig meer voorkomt, om alle technische leidingen in de binnenwanden te verwerken. Leidingen kunnen buiten vochtlekken, maar ook akoestische lekken creŽren. Hoe dit voorkomen wordt en wat de specifieke maatregelen hiervoor zijn naar de akoestiek toe wordt geanalyseerd in dit hoofdstuk en indien nodig waar aangetoond kan worden dat verbeteringen zich opdringen, kunnen aanpassingen mogelijk zijn.

Een vergelijking met andere bouwmethoden is van essentieel belang, zeker naar kostprijs en uitvoeringssnelheid toe. Ook wordt er een vergelijking gemaakt tussen de verschillende akoestische waarden die kunnen worden behaald met verschillende bouwmaterialen

Full text:
File Size Type Checksum
200900503_12.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Appendices:
File Size Type Checksum
200900503_12.B1.pdf 12 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1854 keer bekeken en 7 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

BAMS, P. (2012). Akoestische isolatie van gipskartonwanden. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0141c56553770139.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact