About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Vergelijkende studie van ge´soleerde sandwichelementen uit beton ter vervanging voor traditionele spouwmuren

2012
RABAEY, Jonas
Professionele bachelor in de bouw

Trefwoorden:

Abstract :
Het woon- en zorgcentrum OCMW dat momenteel gebouwd wordt in Maaseik, wordt traditioneel voorzien van een uit metselwerk opgetrokken spouwmuur. In deze studie maak ik de vergelijking met de uitvoering door middel van geprefabriceerde sandwichpanelen uit beton.

Op de dag van vandaag is tijd nog nooit zo waardevol geweest. Want als men tijd wint, wint men geld. En geld besparen is voor iedereen een voordeel. Omwille van deze nood aan tijdsbesparing kwam het idee naar voren om deze studie te doen. Ook wordt de mogelijkheid bekeken om door het gebruik van betonnen sandwichpanelen een passieve wand te bekomen.
Het eerste deel van deze studie geeft essentiŰle informatie over de betonnen sandwichpanelen zelf. De opbouw van elk element verschilt in uitvoering in opzichte van de originele uitvoeringswijze. Er komen ook andere aandachtspunten aan bod wanneer de detaillering aan bod komt. Vervolgens worden er een aantal elementen verder uitgewerkt waarna er een vergelijking op basis van thermische weerstand en detaillering volgt. Ook de nood aan een wand die qua thermische weerstand voldoet aan de passieve norm wordt niet genegeerd.
Voor zowel de originele uitvoeringswijze als de uitvoering met de geprefabriceerde elementen zijn er verschillende details uitgewerkt die een duidelijk beeld van de uitvoering moeten geven.

Als slot van deze studie worden de twee uitvoeringen met elkaar vergeleken op basis van een calculatie en planning.
Uit de bekomen resultaten komt de uitvoering met betonnen sandwichelementen als grote tijdsredder naar voren. Het kiezen van geprefabriceerde elementen (mits goede voorbereiding) in plaats van de traditionele uitvoering kan in veel gevallen leiden tot zeer verkorte bouwtermijnen, wat gepaard gaat met een besparing op de vaste bouwplaatskosten en lonen.

Full text:
File Size Type Checksum
200801163_12 pdf.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Appendices:
File Size Type Checksum
bijlagen 200801163_12.pdf 13 MB Adobe PDF MD5
bijlage TF 200 ton kraan.pdf 333 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1702 keer bekeken en 28 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

RABAEY, J. (2012). Vergelijkende studie van ge´soleerde sandwichelementen uit beton ter vervanging voor traditionele spouwmuren. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0141c58911c10151.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact