About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Conditiemeting van schoolgebouwen. Is de NEN 2767 direct en efficiŽnt toepasbaar op Belgische schoolgebouwen?

2012
SNEYERS, Yannick
Master in de industriŽle wetenschappen: bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
De laatste jaren wint onderhoud meer en meer aan belang in BelgiŽ. Hierdoor gaan bedrijven en instanties op zoek naar methodes om het onderhoud herkenbaar te maken. Aangezien men in Nederland al enkele decennia bezig is met dit onderwerp, wordt de Nederlandse norm NEN 2767 die de toestand of 'conditie' van gebouwen en elementen vastlegt, gezien als een goede maatstaf en wordt hij steeds vaker in BelgiŽ toegepast.
In deze masterproef wordt onderzocht of deze norm geschikt is bij het grote Vlaamse PPS-project "Scholen van Morgen", waar de aannemer 30 jaar zal moeten instaan voor het onderhoud. Hierbij is het belangrijk dat de conditiemeting direct en efficiŽnt toepasbaar is op de Belgische schoolgebouwen en daarnaast ook een objectief draagvlak biedt, zodat er tijdens de 30-jarige samenwerking geen conflicten ontstaan omtrent het onderhoud.
In eerste instantie wordt een stand van zaken omtrent de praktijkkennis in BelgiŽ over de NEN 2767 opgemaakt, via bevraging bij vakmensen. Vervolgens wordt er een praktijkonderzoek uitgevoerd op schoolgebouwen om de norm uit te testen. Hieruit komen dan de sterktes en zwaktes voort, wat leidt tot een aantal voorstellen voor aanpassing, verbetering en verfijning.
Uit deze masterproef kan worden besloten dat de conditiemeting op zich een goed instrument is om de staat van het gebouw in te schatten. De praktijk toont echter aan dat naast de zuivere meting nog verscheidene maatregelen moeten getroffen worden om hierover contractuele afspraken te maken.Full text:
File Size Type Checksum
200800708_13.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3896 keer bekeken en 64 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

SNEYERS, Y. (2012). Conditiemeting van schoolgebouwen. Is de NEN 2767 direct en efficiŽnt toepasbaar op Belgische schoolgebouwen?. Unpublished thesis, Xios, TIW.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0141eee44db80211.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact