About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Effect van het legpatroon op het zettingsgedrag van kleinschalige verharding

2012
VANHERCK, Hans
Master in de industriŽle wetenschappen: bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
Kleinschalige verharding krijgt na verloop van tijd te maken met spoorvorming. Deze spoorvorming is afhankelijk van meerdere factoren: de kwaliteit van de betonstraatstenen, het legverband, de kwaliteit van de fundering, de opbouw van de fundering, enz.
Het legverband van kleinschalige verharding wordt in de praktijk vooral bepaald op basis van vuistregels en in functie van esthetische overwegingen. In deze masterthesis wordt het effect van het legpatroon op het zettingsgedrag gemodelleerd aan de hand van mesoscopische eindige-elementenmodellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Generalized Finite Element Method (GFEM). Deze techniek heeft als voordeel dat de eindige elementen niet hoeven samen te vallen met de fysieke kleinschalige elementen. Er kan met andere woorden eenzelfde, eenvoudige eindige-elementenmesh worden gebruikt waarop het willekeurige legpatroon van de verharding wordt gesuperponeerd. In de eerste fase van deze thesis wordt daarom een softwarekoppeling ontwikkeld tussen CAD-software en eindige-elementensoftware. In de volgende fase wordt een driedimensionale eindige-elementenanalyse uitgevoerd. In de laatste fase wordt het structureel gedrag van verschillende legverbanden onderzocht, dit bij eenzelfde onderfundering.
Het eindproduct van deze masterproef, een numerieke toolbox, betekent een belangrijke stap voorwaarts in het ontwerp van kleinschalige verharding. De toolbox laat immers toe elke last en elk legpatroon eenvoudig te simuleren.


Full text:
File Size Type Checksum
200900093_13.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1606 keer bekeken en 9 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VANHERCK, H. (2012). Effect van het legpatroon op het zettingsgedrag van kleinschalige verharding. Unpublished thesis, Xios, TIW.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0141fe73b7b20251.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact