Abstract : tussen de FPGA en de Bluetooth-module. Bluetooth 4.0 wordt ook wel Bluetooth low energy genoemd door zijn zeer lage energieverbruik: een 10-tal mA en in rust een 10-tal nA, waardoor de module het potentieel heeft om jaren mee te gaan op één enkele coin-cellbatterij.
De interface tussen de deltarobot, FPGA en Bluetoothmodule werd ontworpen in het programma Designspark.
Deze print is ontworpen door gebruik te maken van Pmod-standaard zodat hij op vrijwel alle boards aangesloten kan worden. Ook is er gedacht aan uitbreidingsmogelijkheden en zijn er extra I/O voorzien.
Een Android-applicatie wordt gebruikt om de input van een gebruiker te verwerken. Via deze applicatie kan de gebruiker kiezen tussen verschillende cocktails om ze vervolgens te laten maken door de deltarobot.
In de applicatie is het ook mogelijk om nieuwe cocktailrecepten te maken of bestaande cocktailrecepten te veranderen. Deze recepten worden opgeslagen op een online MySQL-database die verbonden is met een RESTful webservice. Deze webservice is opgesteld in Java en wordt gehost op een Tomcat-server. De webservice kan dan de gevraagde recepten uit de database halen en deze vervolgens doorsturen naar de Android-applicatie.
Wanneer de Android-tablet cocktaildata heeft verstuurd naar de FPGA met behulp van Bluetooth-technologie, dan wordt deze eerst in de Bluetooth-module omgezet naar seriële data, om zo doorgegeven te worden aan de FPGA. Hierna wordt de data gedecodeerd binnen de LabVIEW-programmeeromgeving. Ten slotte wordt de verwerkte data doorgegeven aan de motorsturing, waardoor de gewenste cocktail verkregen wordt.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
GERIS, K., VAN DIJCK, N. (2012). Mechatronische cocktailshaker.
Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a01420ee00b2b03a8.
|