About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Ontwerp en configureer een test suite voor TR-069 protocol

2012
GEERTS, Alexander
Professionele bachelor in de elektronica-ict

Trefwoorden:

Abstract :
Als onderdeel van het laatste jaar professionele bachelor elektronica-ICT heb ik ervoor gekozen een stage te voltooien bij Testronic Labs Belgium, op het Wetenschapspark in Diepenbeek.

Testronic Labs is een bedrijf dat zich richt op het testen van software en hardware. Binnen Testronic Labs Belguim zijn er verschillende afdelingen zoals Game testing, Certificatie en Digitale TV testing. Mijn taak bestond erin om in de divisie "Digitale TV testing" een autoconfiguratieserver te implementeren en te controleren of deze kon communiceren over een TR069 protocol.

Er was een computer met Debain Squeeze, een distributie van het besturingsysteem Linux, beschikbaar, waar ik mijn server op kon installeren en testen met het TR069-protocol. De server is geschreven in de programmeertaal Perl en moet verschillende acties kunnen ondernemen. Hij moet in staat zijn om een bericht van een settopbox te ontvangen, maar ook kunnen achterhalen of je de parameters van de settopbox kunt overschrijven of niet. Wanneer de parameters niet overschrijfbaar zijn, moet de server ook een foutbericht geven. De server moet tevens de mogelijkheid bieden om periodiek informatieberichten te ontvangen waar enkele belangrijke parameters in staan. Ten slotte moet alles geregistreerd worden in een bestand. Het testen van de server gebeurde eerst op een test cliŰnt, die geprogrammeerd werd in de programmeertaal Java. Op die manier viel te achterhalen waar er veranderingen moesten worden aangebracht in de server.

Om dit alles te verwezenlijken heb ik gebruikgemaakt van documentatie, zoals het TR069- amendement van de non-profitorganisatie Broadband forum. Met behulp van het internet heb ik een opensource autoconfiguratieserver ge´mplementeerd en geconfigureerd voor het testen van een settopbox van Kabel Deutschland. Als resultaat kan deze server nu ge´mplementeerd worden in het bestaande testnetwerk.

Full text:
File Size Type Checksum
FinalPaper.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1365 keer bekeken en 6 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

GEERTS, A. (2012). Ontwerp en configureer een test suite voor TR-069 protocol. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a01420ee8a30e03ae.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact