Abstract : Het TETRA-project is opgestart om te onderzoeken of HTML5 nu al dan niet 'the Holy Grail' is voor webapplicaties. Er zijn net zoveel tegenstanders als voorstanders die elkaar met voor– en nadelen proberen te overtuigen zonder één wetenschappelijk onderzoek ter ondersteuning. Ook hebben heel wat bedrijven interesse in een onderzoek naar HTML5, maar hiervoor niet de middelen. Het is duidelijk dat het een goedkopere oplossing is, maar is het ook een even of meer performante oplossing dan een native geïnstalleerde applicatie? Dit zijn dan ook de voornaamste redenen dat dit project is opgestart.
Mijn deelname in het project bestaat uit het creëren van proof-of-concepts (POC's). Dit zijn kleine programma's die een feature van HTML5 behandelen. Dit betekent dat er voor elke feature indien mogelijk een Android-, Phonegap-, HTML5- of web-applicatie geschreven wordt om daarna deze programma's uit te testen en met elkaar te vergelijken.
De features die ik heb vergeleken zijn Google Maps, de native camera, het fotoalbum en de video-audio-implementatie. De resultaten zijn gedocumenteerd en er zijn handleidingen geschreven om elk programma op een device te kunnen installeren als iemand verdere testen zou willen uitvoeren.
Ik heb tijdens mijn stage vooral gebruik gemaakt van Eclipse om de Android- en Phonegap- applicaties te schrijven; HTML5-webapplicaties zijn geschreven in Notepad++. Phonegap en HTML5 maken beide gebruik van Javascript en css.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
BAENS, W. (2012). TETRA-project: HTML5 onderzoek naar de performantie en features van multimedia.
Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0142330dec3b0492.
|