About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Extranet voor artsen

2012
SALEMANS, Sven
THEWIS, Raf
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Er is al een hele tijd een grote vraag bij artsen naar een systeem om gemakkelijker patiŽnteninformatie te kunnen raadplegen die bijgehouden wordt door het Wit-Gele Kruis. Er zijn hiervoor verschillende methodes, maar geen enkele is gebruiksvriendelijk en laagdrempelig in gebruik. Daarom maken wij Extranet voor Artsen (EVA). Dit extranet is een website waarop artsen met eID kunnen inloggen en gegevens van het Wit-Gele Kruis over hun eigen patiŽnten kunnen opvragen. Dit extranet moet veilig, laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en nuttig voor artsen zijn.
Om het systeem beter te kunnen beveiligen en de backoffice van het Wit-Gele Kruis niet te overbelasten, maken we ook een databanksynchronisatietool. Enkel de data die nodig is op het extranet wordt 's nachts gesynchroniseerd van de backofficedatabank naar onze eigen databank. We maken hiervoor een custom tool omdat er custom behoeften zijn.
Het extranet zelf is geschreven in ASP.NET met het MVC4-framework van Microsoft. We werken dus volgens het mooie "Model-View-Controller" design pattern. Als framework voor "Inversion of Control" (dependency injection) gebruiken we Microsoft Unity.
De programmeertaal die we gebruiken voor de businesslogica van het extranet en voor de custom databanksynchronisatietool is C# met Microsoft .NET Framework 4.5. Op het extranet gebruiken we voor "Object Relation Mapping" met de databank het Entity Framework van Microsoft. Voor mocking bij het unit testen gebruiken we het Rhino Mocks-framework.
De custom databanksynchronisatietool synchroniseert data uit de Oracle 11g databank van de backoffice van het Wit-Gele Kruis naar een Microsoft SQL Server 2008 databank van ons extranet. De tool bestaat uit twee Windows Service applicaties: de ene draait in de backoffice en mag de databank niet te zwaar belasten; de andere draait op de server van het extranet en zorgt voor het up-to-date houden van de data in de databank van ons extranet. We hebben gekozen voor twee afzonderlijke applicaties om het principe van scheiding van verantwoordelijkheden na te streven. Dit heeft onder andere als voordeel dat als ťťn van de servers down is, de andere gewoon verder kan gaan met zijn werk. Als ze dan beide weer werken kan de pas opnieuw gestarte server zijn werk inhalen, zonder dat de andere extra belast wordt.
We hebben onze eigen Microsoft SQL en IIS Servers opgezet op onze laptops en mogen een testomgeving en acceptatieomgeving gebruiken op een Windows Server 2008 R2.

Full text:
File Size Type Checksum
201000027_201123865_13.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1671 keer bekeken en 7 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

SALEMANS, S., THEWIS, R. (2012). Extranet voor artsen. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0142332193c704a2.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact