About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Mechatronische cocktailshaker

2012
VAN DIJCK, Nick
GERIS, Kristoff
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Het doel van deze bachelorproef is het ontwerp van een mechatronica-demonstrator. De te bouwen demonstrator bevat FPGA- en Bluetooth 4.0-technologie en heeft als functie het aanmaken van cocktails, vandaar de benaming van de demonstrator "Cocktailshaker". De mechanische constructie die gebruikt wordt is een bestaande deltarobotopstelling.

Een FPGA (Field Programmable Gate Array) is een geïntegreerde schakeling bestaande uit programmeerbare logische functies. De demo-opstelling voorziet een communicatieplatform tussen de FPGA en de Bluetooth-module. Bluetooth 4.0 wordt ook wel Bluetooth low energy genoemd door zijn zeer lage energieverbruik: een 10-tal mA en in rust een 10-tal nA, waardoor de module het potentieel heeft om jaren mee te gaan op één enkele coin-cellbatterij.
De interface tussen de deltarobot, FPGA en Bluetoothmodule werd ontworpen in het programma Designspark.

Deze print is ontworpen door gebruik te maken van Pmod-standaard zodat hij op vrijwel alle boards aangesloten kan worden. Ook is er gedacht aan uitbreidingsmogelijkheden en zijn er extra I/O voorzien.

Een Android-applicatie wordt gebruikt om de input van een gebruiker te verwerken. Via deze applicatie kan de gebruiker kiezen tussen verschillende cocktails om ze vervolgens te laten maken door de deltarobot.

In de applicatie is het ook mogelijk om nieuwe cocktailrecepten te maken of bestaande cocktailrecepten te veranderen. Deze recepten worden opgeslagen op een online MySQL-database die verbonden is met een RESTful webservice. Deze webservice is opgesteld in Java en wordt gehost op een Tomcat-server. De webservice kan dan de gevraagde recepten uit de database halen en deze vervolgens doorsturen naar de Android-applicatie.
Wanneer de Android-tablet cocktaildata heeft verstuurd naar de FPGA met behulp van Bluetooth-technologie, dan wordt deze eerst in de Bluetooth-module omgezet naar seriële data, om zo doorgegeven te worden aan de FPGA. Hierna wordt de data gedecodeerd binnen de LabVIEW-programmeeromgeving. Ten slotte wordt de verwerkte data doorgegeven aan de motorsturing, waardoor de gewenste cocktail verkregen wordt.

Full text:
File Size Type Checksum
201000029_201000145_13.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1635 keer bekeken en 7 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VAN DIJCK, N., GERIS, K. (2012). Mechatronische cocktailshaker. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0142332732a104a8.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact