About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Windows 8 app voor het monitoren van energie-efficiŽntie van productiemachines

2012
TOMBEUR, Nick
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Trefwoorden:

Abstract :
De dag van vandaag is het belangrijk om zoveel mogelijk te produceren, maar hoe zit het met het energieverbruik? Gaan we hier zuinig genoeg mee om of niet? Om deze vraag te kunnen oplossen had het onderzoeksteam, Xmain, nood aan een OEMS (Overall Energy Monitoring System).
De taak van dit OEMS bestaat uit het monitoren van productiemachines om zo tot een doordachte selectie van aandrijfcomponenten te komen voor een gereduceerd energieverbruik.
Een aandrijfsysteem bestaat uit een last of toepassing (transportbanden, pompen, compressoren), een elektrische motor/generator (inductiemachine, permanente magneet machine, netgekoppeld), een mechanische reductor (tandwielkast, riemoverbrenging), de montage en het onderhoud (lagers, smering).

Om tot een doordachte selectie van aandrijfcomponenten te komen heeft men kennis nodig van de last, een correcte selectie van de aandrijfcomponenten en een economische analyse.
Zo is het bij de last belangrijk om te weten of het proces kan worden aangepast, of de aandrijfsystemen zijn overgedimensioneerd en dergelijke meer. Bij de selectie van aandrijfcomponenten gaat men kijken of er data beschikbaar is voor een perfecte evaluatie en welke softwaretools er zijn van de leverancier. Tijdens de economische analyse kijkt men naar de levensduur van een toepassing en wat een aanvaardbare payback periode is.
Door het gebruiken van een OEMS krijgt het onderzoeksteam hier een beter inzicht op.

Verder heeft men gekozen om dit OEMS uit te brengen als een mobiele applicatie op het Windows 8 platform. Binnen de applicatie kan men aandrijfcomponenten beheren en testopstellingen creŽren.

Het project is ontwikkeld als een moderne Windows-applicatie binnen Visual Studio 2012 in XAML en C#. Voor versiebeheer is er gekozen voor git met github for Windows als visuele omgeving. De data wordt op dit ogenblik lokaal opgeslagen binnen een SQLite-bestand, maar dit wordt later uitgebreid naar een cloud-service. Als architectuur is er gekozen voor MVVM (Model View ViewModel). Dit patroon zorgt voor een strikte afscheiding van businessklassen en design.


Full text:
File Size Type Checksum
201000120_13.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1544 keer bekeken en 2 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

TOMBEUR, N. (2012). Windows 8 app voor het monitoren van energie-efficiŽntie van productiemachines. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0142333728b504b3.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact