About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Biometric sizing app for android

2012
GORIS, Robin
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Bivolino is een Belgische webwinkel waar je online je eigen maathemden en blouses kan ontwerpen en bestellen. Voor het ontwerpen van de hemden maakt Bivolino gebruik van de gepatenteerde technologie 'Linosoft'. Dit is een biometrische meetsysteem technologie die het mogelijk maakt om op basis van een aantal parameters (gewicht, leeftijd, lichaamslengte en kraagmaat) de perfecte maten van een hemd te berekenen, net zoals een tweede huid. Ook vrouwen kunnen bij Bivolino een aantal kledingstukken bestellen, al verschillen de parameters wel met die van de mannen. De kraagmaat wordt bij de vrouwen vervangen door de cupmaat en de borstomtrek.

De stageopdracht bestaat uit meerdere onderdelen. Als eerste opdracht hebben we de biometrische meetsysteem technologie toegepast in een Android-app. In het beginscherm van de app kan de gebruiker al de vereiste parameters ingeven. De gebruiker kan de afmetingen in cm of inch geven. Na het ingeven van de parameters berekent de app al de maten die nodig zijn bij het maken van een hemd. De berekening gebeurt in een web service die bij Bivolino op een server gehost wordt. De berekende maten kunnen nadien indien gewenst naar de gebruiker gemaild worden. Hiervoor heb ik met behulp van PHP een mailserver opgezet, die online bij Appfog.com wordt gehost.

Met behulp van de Biometric sizing app kunnen kleermakers en andere klanten veel eenvoudiger en sneller de juiste maten van hun klanten te weten komen: er komt geen lintmeter meer aan te pas.

In een volgende opdracht heb ik de mobiele website van Bivolino in een hybride Android-app ge´mplementeerd.

Als laatste opdracht heb ik de Biometric sizing app voor Windows 8 phone gemaakt. Het design en de functionaliteit van deze app is identiek als die van de Android app.

De Android-apps zijn geschreven in Java, de Windows 8 phone app maakt gebruik van C# en XAML. SOAP wordt gebruikt om de communicatie tussen de web service en de Biometric sizing apps mogelijk te maken. Het design van de app heb ik zelf mogen bedenken en ontwerpen. Al de apps zijn gratis beschikbaar in de Google Play en Windows Phone store.

Full text:
File Size Type Checksum
200800540_13.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1602 keer bekeken en 1 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

GORIS, R. (2012). Biometric sizing app for android. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b44254607201426b21516d0001.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact