About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Bivolino Biometric Sizing for iOS

2012
VANDENBROECK, Nicholas
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Bivolino is gespecialiseerd in het verkopen van hemden en blouses die de klant naar wens kan aanpassen. Om de bestelling zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben ze samen met de universiteit van Brussel en TBO Nederland een biometrisch meetsysteem bedacht, genaamd Linosoft. Met dit systeem hoef je maar enkele parameters in te geven en je krijgt alle benodigde maten voor je kleding terug. Bivolino wil deze technologie verder gaan commercialiseren. Andere bedrijven, die ook in deze sector actief zijn, kunnen dan snel en gemakkelijk de maten van hun klanten opmeten. Eenmaal hierrond een businessplan is opgesteld, zal de applicatie betalend worden gemaakt.
De stage opdracht bestaat uit meerdere onderdelen. De eerste opdracht bestaat erin deze technologie te verwerken in een mobiele applicatie voor iOS en Windows Phone 8. In deze applicatie moeten de vereiste parameters worden meegegeven. Een web service geeft de maten terug in XML-formaat. Deze worden in de lay-out gegoten en kunnen, indien gewenst, gemaild worden naar de gebruiker. Om het mailen accuraat te laten verlopen, moet de gebruiker zich eerst registreren. De applicatie moet het de (potentiŽle) klanten makkelijker maken hun maten te kennen vooraleer ze tot een bestelling overgaan op de website.
Verder moet de mobiele website van het bedrijf makkelijker bereikbaar worden gemaakt. Dit probleem kan door deze website in te pakken in een mobiele applicatie.
Op het einde van de stageperiode moeten alle bovengenoemde applicaties beschikbaar zijn om te downloaden in Apple's App Store en Microsoft's Marketplace.
Het iOS gedeelte van het project zal geschreven worden in Objective-C in de bijhorende IDE Xcode. De Windows Phone 8 applicatie zal ontwikkeld worden in C# en XAML in Visual Studio 2012. De communicatie tussen de web service en de applicatie gebeurt via SOAP. De web service moet worden ingebouwd in het huidige servernetwerk. Daarom zal deze door het bedrijf zelf worden aangeleverd. De mailserver wordt geschreven in PHP. Het design van de mobiele applicatie wordt geleverd door mezelf.
Naast de technische beschrijving van de applicaties zal in deze scriptie ook een vergelijking gemaakt worden tussen het ontwikkelproces voor iOS en Windows Phone 8.

Full text:
File Size Type Checksum
201021893_13.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1585 keer bekeken en 4 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VANDENBROECK, N. (2012). Bivolino Biometric Sizing for iOS. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b44254607201426b28627d0006.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact