About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Fluid Design Implementation

2012
COLSOUL, Tinne
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Trefwoorden:

Abstract :
We leven momenteel in een zeer mobiele wereld. Bijna ieder gezin bezit minstens één smartphone of tablet en het aantal verkochte mobiele apparaten zal blijven stijgen. De meest favoriete bezigheid op deze toestellen? Surfen op het internet of spelletjes spelen.
Dit zorgt voor een probleem want bijna alle websites zijn ontwikkeld om getoond te worden op een desktop- of laptopscherm. Als je deze lay-out op een klein scherm wil tonen, is het nodig om de website ofwel enorm te vergroten, zodat de gebruiker veel onderdelen niet meer kan zien ofwel met bijna onleesbare kleine letters verder te surfen. Voor vele gebruikers is dit een voldoende reden om af te haken.
Daarom hebben de bedrijven mobiele websites ontwikkeld die speciaal gebaseerd zijn op de grootte van het scherm van mobiele apparaten. Het nadeel is echter dat dit resulteert in meerdere pagina's om dezelfde data weer te geven. Dit kost op zijn beurt veel tijd en energie om aanpassingen te verrichten. Iedere aanpassing moet immers op meerdere pagina's gebeuren. De efficiëntie van deze techniek is dan ook ver zoek.
Responsive Web Design maakt het mogelijk om websites te maken die er goed uitzien op kleine schermen en tegelijkertijd efficiënt zijn voor ontwikkelaars.
Dankzij HTML5 en CSS3 hebben we veel nieuwe mogelijkheden gekregen om websites aan te passen aan de verschillende noden van gebruikers en ontwikkelaars. Geen dubbele websites meer, maar lay-out wijzigingen indien nodig. Met slechts één HTML- en één CSS-file kun je dezelfde pagina perfect aanpassen om een hele resem schermen te tonen. Van klein tot groot en van smal tot breed, alles is mogelijk.
Euroclear wil graag op die trend inspelen en heeft daarom gevraagd één van hun websites responsief te maken. Op die manier kwam ik een aantal nieuwe technieken en problemen tegen. Uit alle oplossingen werden de beste gekozen en deze werden vervolgens neergeschreven in een handleiding. Op die manier is het gemakkelijk de verzamelde informatie op te vragen bij het aanpassen van andere websites. Deze handleiding is dan ook het belangrijkste onderdeel van de stage.
Hierbij kwamen verschillende problemen aan het licht: EasyWay is geen eenvoudige HTML-pagina, maar bevat zowel JavaScript als jQuery. Door het gebruik van onder andere statische én dynamisch gegenereerde tabellen, heb ik verschillende oplossingen tegen elkaar moeten afwegen. En bovendien verlopen sommige handelingen anders op een mobiel apparaat dan via de computer. Bladeren door een opeenvolging van onderdelen gebeurt via een vegende handbeweging, niet met het klikken op een veel te klein knopje. In dergelijke gevallen is zelfs voor gewone websites JavaScript onmisbaar.

Full text:
File Size Type Checksum
200800276_13.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1469 keer bekeken en 1 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

COLSOUL, T. (2012). Fluid Design Implementation . Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b44254607201426b303eb8000b.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact