About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Ios to android

2012
COENENGRACHTS, Stijn
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Trefwoorden:

Abstract :
BDO heeft in het verleden enkele applicaties ontwikkeld voor iOS, maar wil deze ook op andere platformen uitbrengen. Nu bereiken ze slechts een beperkte doelgroep en die willen ze uitbreiden. Op dit moment ligt de focus bij het uitbrengen van deze applicaties op Android, omdat dit steeds meer aan populariteit wint. In de toekomst zou BDO ook graag Windows ondersteunen, maar dit platform staat nog in zijn kinderschoenen op het gebied van apps.
Het eerste deel van mijn stage bestaat erin om de verschillen tussen hybride en platformspecifieke apps te onderzoeken. Hybride applicaties zijn namelijk interessanter omdat het onderhoud ervan veel eenvoudiger is. Omdat hiertegenover een verlies aan performantie staat, moet onderzocht worden hoe zwaar dit verlies precies is. Na een eenvoudige applicatie zowel specifiek voor Android als hybride te ontwikkelen, blijkt dat het verlies aan performantie niet zo groot is en dat de snelheden aanvaardbaar zijn. Daarom wordt beslist om hybride applicaties te ontwikkelen.
Het tweede deel bestaat uit het omzetten van de bestaande applicaties. Deze worden geprogrammeerd in HTML5, CSS3 en JavaScript, met hier en daar een vleugje JQuery en JSON. Hiermee wordt eigenlijk een mobiele website gecreŽerd. Deze wordt dan met behulp van PhoneGap en JQuery Mobile (twee frameworks) in een applicatie gegoten. JQuery Mobile zorgt voor het mobiele uiterlijk en PhoneGap voor de interactie met het platform, zodat toch gebruik gemaakt kan worden van bijvoorbeeld de gps, camera, enzovoort.
Tijdens mijn stage heb ik vier iOS-applicaties vertaald naar hybride applicaties. De "KMO Cockpit" en de "PME Cockpit" applicaties bieden beide de laatste nieuwsfeiten over de volgende onderwerpen: fiscaliteit, vzw, boekhouding, geld, vennootschappen en sociaal. De "KMO Cockpit" doet dit in het Nederlands en de "PME Cockpit" in het Frans.
Verder heb ik ook de "Belgian TAX Toolbox" applicatie omgevormd. Deze app omvat, zoals de naam doet vermoeden, verschillende tools: een tool om het voordeel van alle aard van bedrijfswagens, het voordeel van alle aard van de woning van een bedrijfsleider, de btw-aftrek van bedrijfswagens en het voordeel dat u kunt halen met voorafbetalingen voor uw vennootschapsbelastingen te berekenen. Het bevat ook een tool om de geldigheid van btw-nummers op te zoeken.
Last but not least is er ook nog de "Belgisch Rekeningenstelsel" applicatie. In deze app kun je de verschillende boekhoudposten opzoeken van het Belgisch rekeningenstelsel. Deze posten zijn beschikbaar in verschillende talen, waaronder het Nederlands, Frans en Engels. Met een druk op de knop kan je eenvoudig wisselen tussen deze talen. Dit is dus zeer handig voor buitenlandse bedrijven die zich in BelgiŽ willen vestigen.


Full text:
File Size Type Checksum
201000167_13.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1594 keer bekeken en 3 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

COENENGRACHTS, S. (2012). Ios to android. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b44254607201426b3747ae0010.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact