About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Bedrijven inventariseren en optimaliseren

2012
NOUWEN, Christophe
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Bedrijven willen steeds vaker een goed overzicht van de infrastructuur die zij in hun bedrijf hebben. Syscon bvba heeft daarop ingespeeld en is een programma aan het ontwikkelen met de naam CONTROLFREAK.
Aan de hand van dat programma heb ik op gestructureerde wijze de verschillende klanten van Syscon bvba geїnventariseerd. Daardoor kan de klant op termijn online zien welke user welke computer gebruikt. Met CONTROLFREAK kan de klant ook de verschillende wachtwoorden van zijn personeel bekijken. Zo kan hij, bijvoorbeeld in geval van nood, het wachtwoord opvragen.
Het inventariseren gebeurt op gestructureerde wijze. Eerst worden de verschillende klanten van Syscon bvba ingegeven en daarna alle users met hun wachtwoorden. Zodra dat is gebeurd, kunnen de verschillende laptops, servers, netwerkprinters, tablets en desktops worden ingegeven. Op die toestellen staat verschillende software met een serienummer. Per toestel wordt ingegeven welke software, met het overeenkomstige serienummer, is ge´nstalleerd.
Door het inventariseren heb ik een beter inzicht gekregen in de structuur binnen de verschillende bedrijven. Zo kreeg ik de kans om zelf een omgeving op te zetten. Voor ik met die omgeving van start ging, moest ik onderzoeken welke technologieŰn het best konden worden gebruikt.
Als virtualisatiesoftware is gekozen voor Vmware ESXI (Elastic Sky X Integrated) omdat er dan geen host OS (Operating System) aanwezig moest zijn. Als firewall hebben wij gekozen voor EFW (Endian Firewall), een Linux security distributie. Omdat ook via VPN (Virtual Private Network) verbinding moet worden gemaakt, is EFW een logische keuze. OpenVPN zit immers ingebouwd in EFW.
Windows Server 2012 is gekozen als dataserver samen met de terminal server omdat voor klanten een vertrouwde omgeving belangrijk is. Op die Windows data Server komt AD (Active Directory) om de verschillende users en groepen aan te maken en te beheren. Verder werd een Office 365 pakket ge´nstalleerd. Dit maakt het mogelijk om via een terminalserver te werken. Als laatste worden er secure shares gemaakt om de data te kunnen delen.

Full text:
File Size Type Checksum
200800123_13.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1662 keer bekeken en 4 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

NOUWEN, C. (2012). Bedrijven inventariseren en optimaliseren. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b44254607201426b3d3fe10015.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact